Polestar avalikustab oma esimese auto – Polestar 1

Polestar, Volvo grupi performance-autode kaubamärk, on täna avalikustanud oma tuleviku uue eraldiseisva elektriliste performance-autode tootjana. Polestar kinnitas oma esimese kolme mudeli tootmise kava, esitles oma uut just selleks ehitatud tootmisüksust Hiinas ja kliendikeskset teed turule, kehtestades performance-autode tootmisele uue etaloni.

Polestar avalikustas ka 600 hj Polestar 1, firma esimese auto, mis väljub tootmisliinilt 2019. aasta keskel. Polestar’i tehnoloogia ja toote-eelised, mis tulenevad sünergiast ja mastaabiefektist, mille annab kuulumine Volvo gruppi, aitavad Polestar’il kiirendada autode disaini-, arendus- ja tootmisprotsessi, nii et selleks kulub vaid murdosa ajast, mis läheb teistel turu uustulnukatel.

Thomas Ingenlath, Polestar’i peadirektor, ütles: “Polestar 1 on esimene auto, mille kapotil on margiks Polestar. Kaunis GT vapustava tehnoloogiaga seal sees – suurepärane start meie uuele Polestar’i kaubamärgile. Kõigil tulevastel Polestar’i autodel saab olema täiselektriline jõuülekanne, kehastades meie visiooni olla uus iseseisev elektriliste performance-autode kaubamärk.” Polestar 1 loob aupaiste tulevasele Polestar’i kaubamärgile. Polestar 1 on kaheukseline, 2+2 istmetega Grand Tourer Coupé ‘Elektrilise Performance-hübriidi’ jõuülekandega. Olles elektriauto, mida toetab sisepõlemismootor, on tema sõiduulatus puhtalt elektritoitel 150 km – pikim ainult elektri jõul sõitmise ulatus kõigi turul olevate hübriidide hulgas. Tema võimsus 600 hj ja pöördemoment 1000 Nm asetavad ta kindlalt performance-autode segmenti.

Polestar 1 baseerub Volvo skaleeritaval sõidukiarhitektuuri moodulplatvormil (Scalable Platform Architecture – SPA), kuid umbes 50% ulatuses on ta uus ja Polestar’i inseneride poolt rätsepatööna loodud. Tema dünaamilisi sõiduomadusi tugevdab terve rida uusi tehnoloogiaid, mis kõik on suunatud sellele, et teha temast tõeline juhikeskne auto. Polestar 1 on maailma esimene auto, mis on varustatud täiesti uue Öhlins’i pideva elektroonilise juhtimisega vedrustusel (CCES) alusraamiga. Süsinikkiud materjalina teeb kere kergemaks ja parandab väändejäikust 45% võrra, samuti viib auto raskuskeskme madalamale. Sellele lisaks kasutab Polestar 1 kahte elektrilist tagasilla veovõlli, mis võimaldab väändemomendi vektorjuhtimist. Viimane toetab juhti igale rattale täpselt vajaliku kiirenduse rakendamisega, et säilitada maksimaalne haardumine teega ja kiirus kurvide läbimisel.

Polestar 1 toodetakse hetke parima tehnoloogiaga varustatud, just selleks ehitatud Polestar’i tootmisüksuses Chengdu’s, Hiinas. Tootmisüksuse ehitus käib, valmimise tähtaeg on 2018. aasta keskpaik.

Polestar eemaldub ka tänasest traditsioonilisest omandimudelist. Autosid tellitakse 100% interneti teel kahe- või kolmeaastaseks perioodiks. Null-sissemaksega, kõikesisaldav tellimus hõlmab ka teenused nagu kohaletoomine ja võimalus rentida teisi Volvo ja Polestar’i sõidukeid, see kõik on igakuise makse sees.

Fikseeritud kuumakse tähendab, et Polestar’i auto omamisest saab kliendi jaoks muretu kogemus. Seda võimaldab “telefon-võtmena”-tehnoloogia. Viimane lubab omanikul jagada virtuaalset võtit kellegi kolmandaga, ja võimaldab ligipääsu ka tervele reale lisateenustele. Selline korraldusteenus tagab, et kliendi hooleks jääb ainult sõitmise mõnu.

Kõigil tulevastel Polestar’i autodel saab olema täiselektriline jõuülekanne. Polestar 2 tootmine algab 2019. aasta teises pooles ja temast saab Volvo grupi esimene akutoiteline elektriauto (BEV). See saab olema keskmise suurusega akutoiteline auto, mis hakkab konkureerima Tesla Model 3-ga ja mille tootmismahud on oluliselt suuremad kui Polestar 1-l. Polestar’i autode lansseerimise esimese faasi lõpetab akutoiteline elektrimaastur Polestar 3, mis väljendab kaasasegset elektrilist jõudlust ja sõidudünaamikat.

Polestar’i autode tellimine toimub interneti teel Polestar’i äpi või kodulehe kaudu. Ent Polestar mõistab ka tarbijate soovi Polestar’i autosid füüsiliselt kogeda, nii et Polestar avab selleks üle maailma Polestar Spaces nime kandva esindustevõrgustiku. Seal saavad tulevased Polestar’i kliendid toodete ja brändiga vahetult tutvuda. Polestar Spaces saavad olema eraldiseisvad rajatised, mitte olemasolevates Volvo müügisalongides.

Polestar 1 tellimine avatakse 17. oktoobril 2017 ning Polestar on koheselt valmis potentsiaalsete klientide päringutele vastama.

17. 10. 2017