Täieliselektriline Volvo EX30 valiti 2024. aasta maailma linnaautoks

Täiselektriline Volvo EX30 on saanud maineka World Car Awardsi auhinna ja kannab nüüd 2024. aasta maailma linnaauto tiitlit. Lisaks valiti see Volvo Carsi kõigi aegade väikseim linnamaastur New Yorgi rahvusvahelisel autonäitusel 38 nominendi hulgast ka maailma kolme parima auto hulka.

Volvo Carsi jaoks on EX30-ga selle auhinna võitmine äärmiselt rõõmustav ja kindel kinnitus ettevõtte ambitsioonikale elektrifitseerimisstrateegiale, aidates tugevalt kaasa ettevõtte kasvule nii sel kui järgnevatel aastatel. Klientide positiivne vastukaja on ületanud kõiki ootusi ning see on osutunud täiuslikuks autoks tänapäeva turul, kus üha rohkem autoostjaid läheb üle täiselektrilistele autodele.

EX30 avalikustati eelmisel suvel ning see on juba võitnud mitmeid olulisi auhindu, sealhulgas ajakirja The Sun aasta auto tiitli, Sunday Times’i aasta väikse linnamaasturi/krossoveri auhinna ja ajakirja Top Gear’i aasta ökosõdalase tiitli.

Seega on EX30 tugev täiendus Volvo Carsi tooteportfellile, mis sisaldab mitmes segmendis ka väga atraktiivseid pistik- ja kerghübriidmudeleid. Need autod on oluliseks sillaks teel Volvo Carsi ambitsioonile müüa 2030. aastaks ainult elektriautosid.

Alates EX30 turule tulekust on see saanud klientide seas kiiresti väga populaarseks - tellimuste põhjal võib eeldada, et sellest saab 2024. aastal üks ettevõtte enimmüüdud mudelitest.

See on väikseim linnamaastur, mille Volvo Cars on turule toonud ning ehitanud spetsiaalselt elektriauto platvormile. Heitmevaba EX30 väljatöötamisel on keskendutud ka sellele, et auto süsinikujalajälg oleks kogu sõiduki elutsükli jooksul minimaalne.

Valikus on kolm elektrilist jõuülekannet: Single Motor 200 kW (272 hj) ja 51 kWh akuga, Single Motor Extended Range, mille aku maht on 69 kWh ja Twin Motor Performance mudel 315 kW (428 hj) ja 69 kWh akuga. EX30 pakub kuni 476 km sõiduulatust ja selle akut saab laadida 10 protsendilt 80 protsendini veidi rohkem kui 25 minutiga.

27. 03. 2024 • Volvo EX30