Volvo Cars alustab täiselektrilise linnamaasturi EX90 tootmist

Volvo Carsi tehas Lõuna-Carolinas Charlestoni lähedal on alustanud uue täiselektrilise tippmaasturi tootmist ning esimesed autod jõuavad klientideni 2024. aasta teises pooles.

Lisaks täiselektriliste autode mudelivaliku laiendamisele kujutab EX90 endast ettevõtte jaoks ka olulist muutust, olles esimene Volvo, mis uudset tehnoloogiat kasutades tähistab ohutuse uut ajastut Volvo Carsis.

Tegevjuht Jim Rowani sõnul tähistab täiselektriline Volvo EX90 Volvo Carsi jaoks uue ajastu algust ohutuse, jätkusuutlikkuse ja inimkeskse tehnoloogia vallas. EX90 toodetakse USA-s ja see peegeldab ettevõtte pikaajalist tegutsemist USA turul laiemalt.

Volvo Carsi esimene tootmistehas Ameerika Ühendriikides avati 2018. aasta suvel. Praegu toodetakse Charlestoni tehases lisaks EX90-le ka sedaani S60, tehase võimsus on toota kuni 150 000 autot aastas.

Viimastel aastatel on tehasesse ulatuslikult investeeritud. Kere- ja värvimisüksust on oluliselt uuendatud ja laiendatud ning tehases on nüüd ka kaasaegne akude tootmisliin.

Tänu nendele investeeringutele on USA tootmisüksus hästi ette valmistatud ja näitab ettevõtte pikaajalist pühendumust Lõuna-Carolinale ja Ameerika Ühendriikidele tervikuna, kus Volvo Cars tegutseb juba peaaegu 70 aastat, omades 47 osariigis kokku 281 edasimüüjat.

Uuenduslik ja täiselektriline

EX90 põhineb uuenduslikul tehnoloogial, mis tagab kuni 600 km täiselektrilist sõiduulatust. Tegemist on kõige turvalisema Volvoga, millel on järgmise põlvkonna ohutustehnoloogia ja tarkvara.

Skandinaavia disainiprintsiipidele tuginedes pakub EX90 kaasaegseid proportsioone, mis optimeerivad ohutust, tõhusust ja esteetikat. Seitsmekohaline ruumikas, mitmekülgne ja mugav linnamaastur on ideaalne kaaslane kogu perele.

EX90 on on alati ühendatud ja seda saab aja jooksul tarkvarauuenduste abil täiustada. Volvo Carsi tarkvarainsenerid koondavad tehisintellekti ja reaalajas kogutud andmete põhjal info, mis jõuab autoni kauguuendustena. EX90 on tunnistus Volvo Carsi ülemaailmsest insenerivõimekusest ja kinnitab taas ettevõtte positsiooni autotööstuse käimasoleva tehnoloogiarevolutsiooni liidrina.

05. 06. 2024