Volvo Cars esitles oma tulevikutehnoloogia tegevuskava

Volvo Cars esitles veebipõhise tehnoloogiaürituse Volvo Cars Tech Moment vahendusel oma tulevikutehnoloogiate tegevuskava, mis ilmestab firma plaani saada 2030. aastaks kiirelt kasvava preemiumelektriautode segmendi liidriks ning ainult täiselektriliste autode tootjaks.

Göteborgis toimunud ürituse raames said vaatajad heita pilgu Volvo täiselektrilist tulevikku toetavatele tehnoloogiatele. Üritusel esinevad ka Google’i, Luminari, Northvolti ja NVIDIA esindajad.

Volvo Cars Tech Moment koosnes informatiivsetest slaididest ning interaktiivsetest küsimuste ja vastuste voorudest, mille teemadeks on Volvo Carsi teekond täiselektrilise tuleviku suunas, plaan muuta tarkvaraarendus firmasiseseks, andmete kogumise ja töötlemise tsentraliseerimine, uued turvalahendused ning soov jõuda ohutu autonoomse sõidu pakkumiseni.

Osana üritusest avalikustas Volvo Cars ka oma tulevase lähenemise teabe- ja meelelahutussüsteemidele ning ideeauto, mis kehastab firma plaane ja filosoofiat ning täiselektrilist tulevikku.

„Me oleme täielikult pühendunud sellele, et luua oma 94-aastase ajaloo parimaid autosid, et jõuda oma eesmärgini olla 2030. aastaks ainult täiselektrilisi preemiumautosid valmistav tootja,“ sõnas Volvo Carsi tegevjuht Håkan Samuelsson. „See on väga huvitav etapp meie arenguteel ning me täidame oma lubaduse pakkuda kasvavale nõudlusele vastavalt täiselektrilisi autosid esmaklassilise ühenduvuse, tööstuse parimate turvalahenduste ning kõrgetasemelise autonoomse sõidu võimekusega.“

Volvo Cars on täielikult pühendunud täiselektrilisele tulevikule ning uue põlvkonna elektriautode osas on ambitsioonikad plaanid. Volvo Carsi sihiks on pakkuda praeguste elektriautodega võrreldes rohkem kui kaks korda suuremat reaalset sõiduulatust, võimaldada palju kiiremat laadimist ning kärpida elektriauto omamise ja laadimise kulusid. Juba kümnendi keskpaigaks plaanib Volvo Cars müüa 1,2 miljonit autot üle maailma, millest vähemalt pool on täiselektrilised.

Ärilises plaanis sihib Volvo Cars kümnendi keskpaigaks 8-10% kasumimarginaali, mida toetavad tulud autode ja teenuste müügist kõigil kolmel globaalsel müügiturul, efektiivsemad müügi- ja turunduskanalid, koostöö partneritega ning laiem valik täiselektrilisi sõidukeid. Kümnendi keskpaigas oodatakse kasumlikkuse kasvu tänu selgemale brutomarginaali pariteedile täiselektriliste ja sisepõlemismootoriga autode vahel.

Tipptasemel NVIDIA tehnoloogia kasutamine võimaldab ka tarkvaraarenduse ettevõtte sisse liigutada, võimaldades keskenduda lühematele arendustsüklitele, rõhutades tarkvara üha kasvavat rolli tuleviku autos ning kasumliku kasvu katalüsaatorina.

Selline selge kõrvalekaldumine autotööstuses pikalt standardiks olnud staatilisest lähenemisest võimaldab firmal parandada paindlikkust, kiirendada arendustööd ning välja tulla uute teenuste, tehnoloogiate ja tarkvaraga ka üle õhu (OTA).

Uue põlvkonna Volvod tõstavad turvalahenduste osas lati üha kõrgemale, nagu brändi ajaloole kohane. Tulevased Volvod saavad juba baasvarustuses riistvaralise valmiduse autonoomse sõidu jaoks partnerfirma Luminar poolt toodetud LiDAR-ite näol. Volvo Cars plaanib kasutada ka reaalajas kogutavaid andmeid, et pidevalt tulevaste autode turvalisust parendada.

Volvo Cars jätkab ka oma koostööd Google’iga, rakendades nende tööstuses juhtivat lähenemist ühenduvusele ja teabe- ja meelelahutussüsteemidele ning viies selle täiesti uuele tasemele. Uus teabe- ja meelelahutussüsteem keskendub lihtsa, rahuliku ja turvalise kasutajakogemuse pakkumisele, ühendades sujuvalt Volvo Carsi ja Google’i teenuste ökosüsteemid.

30. 06. 2021