Volvo Cars investeerib 10 miljardit Rootsi krooni uue põlvkonna täiselektriliste autode tootmisse

Volvo Cars soovib oma järgmise põlvkonna täiselektriliste autodega pakkuda klientidele pikemat sõiduulatust, kiiremat laadimist ja väiksemaid kulusid ning saavutada uusi verstaposte autoohutuse ja jätkusuutlikkuse valdkonnas.

Nende ambitsioonide elluviimiseks investeerib Volvo Cars lähiaastatel 10 miljardit Rootsi krooni oma Torslanda tehasesse, et valmistada ette järgmise põlvkonna täiselektriautode tootmine.

Kavandatud investeeringute raames võtab ettevõte tehases kasutusele mitmeid uusi ja säästvamaid tehnoloogiaid ja tootmisprotsesse nagu alumiiniumist kereosade megavalu. Käiku lastakse uus akude koostetehas ning täielikult renoveeritud värvimis- ja lõppmontaažitehased.

Investeering on jätkuks Volvo Carsi ja juhtiva akuelementide tootja Northvolti hiljutisele teadaandele, et nad investeerivad 30 miljardit Rootsi krooni kvaliteetsete, järgmise põlvkonna täiselektriliste Volvo mudelite jaoks mõeldud akude arendamisse ja tootmisse.

“Nende investeeringutega astume olulise sammu oma täielikult elektrilise tuleviku suunas ja valmistume veelgi paremate elektriliste Volvode tootmiseks,” ütles Volvo Carsi tegevjuht Håkan Samuelsson. “Torslanda on meie suurim tehas ja mängib olulist rolli meie eesmärgis olla 2030. aastaks ainult täiselektriliste autode tootja.”

Järgmise põlvkonna elektriliste Volvo mudelite jaoks mõeldud alumiiniumist kereosade megavalu kasutuselevõtmine on kõige olulisem ja põnevam muudatus, mis investeerimispaketi raames ellu viiakse ning Volvo Cars on üks esimesi autotootjaid, kes sellesse protsessi investeerib.

Auto põrandakonstruktsiooni suuremate osade valamine üheainsa alumiiniumosana vähendab kaalu, mis omakorda parandab energiatõhusust ja seeläbi auto elektrilist läbilaskevõimet. Samuti võimaldab see Volvo disaineritel kasutada optimaalselt olemasolevat ruumi salongis ja pagasiruumis, mis suurendab auto üldist mitmekülgsust.

Muude eeliste hulka kuulub ka tootmisprotsessi lihtsustamine, mis võimaldab kokkuhoidu materjali kasutamise ja logistika osas, vähendades üldist keskkonnajälge kogu tootmis- ja tarneahela võrgustikus.

Lisaks uuele akutehasele ja värvimistöökojale uuendatakse ka logistikapindu, parandatakse materjalivoolu ning optimeeritakse kaupade ja osade transporti tehasesse. Ettevõte investeerib ka tehase ümbruses asuvatesse rajatistesse nagu puhkealad, riietusruumid ja kontorid, mis parandavad veelgi kõigi töötajate töökeskkonda.

“Täna on Torslanda tehase jaoks suur päev, sest selle investeerimispaketiga muudame tehase tuleviku jaoks valmis,” ütles Volvo Carsi tehnika- ja tootmisjuht Javier Varela. “Meie kui ettevõtte tulevik on täielikult elektriline ja see nõuab mitmesuguseid uuendusi kogu tehases, et Torslanda saaks jätkuvalt toota kõrgekvaliteetseid ja esmaklassilisi elektriautosid.”

Torslanda tehase aastane tootmisvõimsus on 300 000 autot ja see on üks Volvo Carsi kõige kauem tegutsenud tootmisüksusi. Tehas avati 1964. aasta aprillis Rootsi kuninga Gustaf IV Adolfi poolt ja oli pikka aega riigi suurim üksiktöökoht. Praegu töötab Torslanda tehas kolmes vahetuses ja annab tööd umbes 6500 inimesele.

08. 02. 2022